Rubriky
Uncategorized

Projektový den ve škole s žáky praktických tříd

     Žáci praktických tříd se s nadšením v měsíci dubnu zúčastnili výukového programu v kupoli Mobilního planetária – Korálový útes a Neuvěřitelný vesmír. V rámci projektu „Blíž dětem a rodičům III.“ se žáci v průběhu projektového dne podrobně seznámili s podmořským světem i vesmírem. Společně s odborníkem jsme se shodli na tom, že děti téma podmořského světa i vesmíru velice zaujalo, byly motivované a aktivní, o vše se zajímaly.

Mgr. Elen Chrobáková

Rubriky
Uncategorized

Zápis do I. třídy

25.4.2023 proběhl zápis dětí do budoucích 1. tříd. Většina dětí navštěvovala naši školičku pro předškoláčky a prostředí školy jim nebylo cizí. Na děti čekaly berušky deváťačky, které doprovázely děti celým zápisem a pomohly jim překonat první ostýchavost. Děvčata devátých tříd a paní učitelky I. stupně se postaraly o plynulý, klidný a přívětivý průběh zápisu. Čas čekání si krátili rodiče drobným občerstvením. K letošnímu zápisu přišlo 34 dětí. Osm zákonných zástupců požádalo o odklad školní docházky. Ostatní děti byly přijaty. Všem rodičům děkujeme za přízeň. Na děti, které poprvé usednou do školních lavic se těší paní učitelka Mgr. Lenka Malá.

                                                                                                                     Ing. Renata Šandová

Rubriky
Uncategorized

Hlasování

Krásný den všem,

máme pro Vás nabídku. Do školy přichází nová školní kolekce oblečení a Vy můžete rozhodnout o její podobě! Hlasujte do 2.5.2023 o tom, který ze tří motivů se Vám líbí nejvíce. Vítězný motiv potom použijeme na vytvoření celé kolekce, kde najdete nejen mikiny a trička, ale i tepláky, batohy, čepice a další kousky. 

Odkaz na online hlasování: https://schoolsunited.cz/hlasovani/b461344a

Rubriky
Uncategorized

Pozvánka na Zápis do 1.třídy

Rubriky
Uncategorized

Okresní kolo OVOV a postup do krajského kola


Ve středu 19. dubna jsme pořádali další ročník okresního kola celostátní soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů (OVOV). Letos se přihlásilo 8 škol z celého okresu, což znamenalo 152 závodníků. Počasí nám moc nepřálo, proto jsme absolvovali soutěž v naší tělocvičně. Atleti
soutěžili v 5 disciplínách: trojskoku z místa, hodu medicinbalem, skoku přes švihadlo, klikách a volitelné disciplíně 1000m (běhala se na školním hřišti) nebo driblinku s basketbalovým míčem. Naše škola postavila 8 – členné družstvo a 15 jednotlivců. V soutěži družstev jsem očekával kvalitní výkon na úrovni postupu do krajského kola, protože družstvo bylo z velké části tvořeno úspěšnými závodníky z loňského roku. Do soutěže jednotlivců jsme nasadili ty, kteří se do složení družstva nevešli, aby měli možnost zúročit natrénované disciplíny, a ty, kteří mohou v budoucnu do družstva naskočit. Družstvo mě hodně potěšilo, po výborných individuálních výkonech jsme se radovali z 1. místa ziskem 20 120 bodů, kdy jsme druhou v pořadí ZŠ Starý Jičín porazili o více než 2000 bodů. Obě tyto školy postupují do krajského kola v Havířově. Na 3. místě skončila ZŠ Bílovec, Komenského., na 4. místě ZŠ Tyršova, Frenštát, na 5. místě ZŠ Záhuní, Frenštát, na 6. místě ZŠ Mořkov, na 7. místě ZŠ
Odry, Komenského a na 8. místě ZŠ TGM Bílovec. Naši školu reprezentovali tito žáci: Barbora Švánová, která obsadila 1. místo v jednotlivcích (3302b.), Annie Kopková (4. místo v jednotlivcích,
2873b.), Adéla Feglerová (8. místo, 2728b.), Adéla Hradílková (13. místo,2475b.), Daniel Král (1. místo, 4256b.), Petr Bálint (2. místo, 3588b.), Daniel Karika (4. místo, 3373b.) a Vítek Veselý (2. místo, 3271b.). V soutěži jednotlivců nás dále reprezentovali: Aneta Němcová (1. místo, 3551b. a postup do krajského kola), Adéla Hrnčířová (2. místo, 3534b. a postup do krajského kola), Anna Klezlová (4. místo, 3326b., Šarlota Rycková (6. místo, 3026b.), Anita Firouzi Haj (9. místo, 2854b.), Antonín Juráň
(1. místo, 3982b. a postup do krajského kola), Šimon Mužík (5. místo, 3254b. a postup do krajského kola), Jakub Horák (3. místo, 3089b. a postup do krajského kola), Prokop Susík (4. místo, 2728b. a postup do krajského kola), Matěj Kuchařík (6. místo, 3554b.), Tobias Axmann (5. místo, 2994b.), David Nachmilner (7. místo, 2928b.), Martin Klezla (15. místo, 2476b.), Matěj Chuděj (5. místo, 2646b.), Dominik Darda (6. místo, 2427b.). Všem závodníkům děkuji za výborné výkony a výbornou
reprezentaci školy. V neposlední řadě děkuji žákům 8. A, 8. B a děvčatům z 9. A a 9. B, kteří se výborně zhostili úkolu pomocných rozhodčích a organizátorů soutěže. Moc mi pomohli.
Jan Jursík

Rubriky
Uncategorized

Školička pro předškoláčky 6

V úterý 18.4. proběhlo poslední setkání s předškolními dětmi před zápisem do 1. tříd. Děti si to s paní učitelkou M. Sovovou a L. Malou užily. Příští týden v úterý 25.4. proběhne pro budoucí školáčky očekávaný zápis. Budeme se těšit.

Rubriky
Uncategorized

Soutěž EMQ

V březnu se žáci devátých ročníků v rámci občanské výchovy zúčastnili online soutěže ve finanční gramotnosti EUROPEAN MONEY QUIZ. Nejúspěšnějšími řešiteli byli v 9.A Daniel Leskovjan, Lukáš Pastorek a Rozálie Janošová, v 9.B Radim Šenk, Samuel Horňák a Kryštof Rozkopal. Každou třídu pak reprezentoval jeden dvoučlenný tým (za 9.A L. Pastorek + R. Janošová a za 9.B R. Šenk + K. Rozkopal) v národním kole, které proběhlo opět online, prostřednictvím platformy Kahoot!, dne 21.3.2023. Zde v konkurenci asi 150-ti týmů z celé republiky naši zástupci nedosáhli výraznějšího umístění, ale jejich účast v soutěži byla pro ně jistě přínosná a přinesla jim novou zkušenost. Já jim touto cestou děkuji za čas a úsilí, které soutěži věnovali.

Mgr. Michala Piterková

Rubriky
Uncategorized

Lidské tělo, zdraví a první pomoc

Program „Začít spolu“ naši třídu 2. A velmi baví. Centra aktivit přispívají k lepšímu pochopení probrané látky k rozvoji znalosti a dovednosti dětí.
V měsíci březnu, kdy tématem bylo LIDSKÉ TĚLO, děti v centrech aktivit počítaly části těla, měřily se a vážily, studovaly encyklopedie, srovnávaly rozstříhané věty o lidském těle, četly příběhy o zdraví, odpovídaly na otázky z kartiček, skládaly puzzle lidské kostry, procvičily si své smysly, vyrobily kostlivce, správně vybavily lékárničku a sestavily zdravou pyramidu.
V pátek 31. 3. 2023 naši třídu navštívila studentka lékařské fakulty Ostravské univerzity Michaela Šandová, která si sebou přivedla kamarádku Sáru Tvrdoňovou, aby jí mohla být po celou dobu přednášky figurantkou. Děvčata nás milým a vstřícným přístupem seznámila se základy první pomoci, a hlavně jak správně postupovat při záchraně lidského života. Děti si vyzkoušely různé modelové situace, ke kterým může dojít. Na cvičné figuríně si vyzkoušely masáž srdce, na sobě si nacvičily obvazování různých zranění a zopakovaly si důležitá telefonní čísla. Dětem se přednáška moc líbila, přinesla jim spoustu nových poznatků a určitě byla velkým přínosem pro nás všechny.
Celý projekt jsme společně vyhodnotili a už teď se těšíme, že si to zase třeba za rok vše zopakujeme.

Mgr. Dagmar Šindlerová

Rubriky
Uncategorized

Nabídka sešitů na příští školní rok 2023 – 24

Ceny sešitů najdete v příloze pod textem a také na stránkách školy v roletě Dokumenty.

Rubriky
Uncategorized

Školička pro předškoláčky 5

V úterý 11.4. odpoledne proběhlo 5. setkání s předškoláčky . O 22 dětí se postaraly paní učitelka Mgr. L. Kopecká a paní asistentka Z. Petříková. 18.4.2023 se opět v 15.00 hodin budeme těšit na poslední školičku před Zápisem do 1. tříd, na který vás srdečně zveme. Proběhne 25.4.2023 od 13:00 do 18:00 hodin.