ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Lidské tělo, zdraví a první pomoc

Program „Začít spolu“ naši třídu 2. A velmi baví. Centra aktivit přispívají k lepšímu pochopení probrané látky k rozvoji znalosti a dovednosti dětí.
V měsíci březnu, kdy tématem bylo LIDSKÉ TĚLO, děti v centrech aktivit počítaly části těla, měřily se a vážily, studovaly encyklopedie, srovnávaly rozstříhané věty o lidském těle, četly příběhy o zdraví, odpovídaly na otázky z kartiček, skládaly puzzle lidské kostry, procvičily si své smysly, vyrobily kostlivce, správně vybavily lékárničku a sestavily zdravou pyramidu.
V pátek 31. 3. 2023 naši třídu navštívila studentka lékařské fakulty Ostravské univerzity Michaela Šandová, která si sebou přivedla kamarádku Sáru Tvrdoňovou, aby jí mohla být po celou dobu přednášky figurantkou. Děvčata nás milým a vstřícným přístupem seznámila se základy první pomoci, a hlavně jak správně postupovat při záchraně lidského života. Děti si vyzkoušely různé modelové situace, ke kterým může dojít. Na cvičné figuríně si vyzkoušely masáž srdce, na sobě si nacvičily obvazování různých zranění a zopakovaly si důležitá telefonní čísla. Dětem se přednáška moc líbila, přinesla jim spoustu nových poznatků a určitě byla velkým přínosem pro nás všechny.
Celý projekt jsme společně vyhodnotili a už teď se těšíme, že si to zase třeba za rok vše zopakujeme.

Mgr. Dagmar Šindlerová

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt