Rubriky
Uncategorized

Flascharův důl

Flascharův důl dnes navštívila část žáků 8.B. Na prohlídku se dostala díky dárkovému poukazu, který vyhrála jejich spolužačka Míša Nováková za 1.místo ve výtvarné soutěži. Děkujeme Míši i průvodci v dole.

Rubriky
Uncategorized

Wazzup

 

je název soutěže anglických prezentací, které se tradičně na konci června naše škola účastní. Aktivní žáci, i přes období plné testů a zkoušení, věnují svůj čas vytvoření anglické prezentace na jedno ze čtyř témat, v rozsahu 3 – 4 minut, plné textu, obrázků a animací. Letos jsme zaslali celkem 6 prezentací a opět jsme OBHÁJILI 1. MÍSTO! Jak to tedy dopadlo?

  1. místo – Petra Kořenková, Zuzana Hrčiaková, 7.B
  2. místo – Greta Masare, 8.A Kyrylo Verbytskyi, 9.A

V kategorii žáků 1. stupně obsadila 3. místo – Sofie Rycková, 5.A.
Žáci obdrží diplom a anglický slovník dle vlastního výběru. Všem gratulujeme.
Mgr. Irena Bláhová

Rubriky
Uncategorized

Poděkování

Chtěl bych jménem pedagogického sboru a žáků naší školy touto cestou poděkovat panu Lukáši Diblíkovi, zástupci velitele MP Odry. Jeho velmi poutavé a poučné přednášky pro žáky se setkaly s velmi kladným ohlasem a děti se těší na další setkání. Jako občan Oder děkuji všem členům MP za
práci, kterou ve městě odvádí. Děkuji a přeji mnoho zdaru ve vaší náročné a mnohdy nebezpečné práci.

I. Žárský, školní metodik prevence.

Rubriky
Uncategorized

Projektový den 5.A s hasiči

22. 6. 2023 navštívili žáci 5. třídy v rámci projektového dne s odborníkem hasičskou zbrojnici v Odrách, kde za přítomnosti zkušených hasičů měli možnost prozkoumat hasičskou techniku! Kromě toho bylo žákům řečeno mnoho zajímavých informací a měli prostor pro vlastní dotazy. Celé dopoledne panovala klidná atmosféra a žáci si tuto návštěvu velmi užili! Děkujeme za tuto možnost hasičům z Oder!

Michaela Ručková

Rubriky
Uncategorized

Výlet 9.A v The Chamber Ostrava

Ve středu 21.6. 2023 si žáci 9.A v rámci školního výletu zkusili, jaké to je být uvězněn v žaláři, domě duchů, či v doupěti mocného hackera, kde jediným způsobem jak utéct je sbírat nápovědy a řešit hádanky, to vše v rámci neúprosného časového limitu únikových her The Chamber Ostrava. I přes nejrůznější nástrahy a komplikace týmy dokázaly zachovat klidnou hlavu a všem se nakonec podařilo uniknout. Po únikové hře se celá třída vydala do nákupního centra Nová Karolina, kde si všichni doplnili energii u oběda a užili si rozchod. Z výletu si žáci odnesli spoustu příjemných vzpomínek. 

Za třídu 9.A Klára Mynaříková

Rubriky
Uncategorized

Přednáška v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Manhattan Odry

V úterý 20.6.2023 se žáci sedmého ročníku zúčastnili přednášky na téma ZÁVISLOSTI. Přednáška se konala v prostorách Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Manhattan Odry.
Informace o druzích drog a jejich nebezpečí žákům předali pracovníci neziskové organizace Renarkon, o.p.s., která se zabývá prevencí a léčbou drogově závislých. Díky speciálním brýlím si žáci mohli vyzkoušet vliv různých drog na organismus, byli překvapeni reakcí svého těla.
Přednáška žáky zaujala a obohatila je o nové poznatky.
Mgr. Blanka Zhasilová

Rubriky
Uncategorized

Projektový den s odborníky v Darkovičkách a Hrabyni


Naše škole je zapojena do projektu podporovaného MŠMT a EU „Projektový den mimo školu s odborníky“. V úterý 20. června se žáci druhého stupně vydali za poznáním historie našeho kraje.
V souvislosti se 78. výročím ukončení II. světové války jsme navštívili Národní památník II. sv. války v Hrabyni a Areál čs. Opevnění Hlučín – Darkovičky. Díky novým multižánrovým expozicím a fundovaným výkladům průvodců se žáci dozvěděli mnoho zajímavého o tragickém roce 1938 a osvobození naší vlasti Rudou armádou a Spojenci v roce 1945.
Emoce z vyprávění pamětníků, kontakt s dobovými artefakty a sama přítomnost na místech historických událostí, to vše kladně rozvíjí poznání a postoje dětí.

Mgr. L. Pobočková a Mgr. I. Žárský

Rubriky
Uncategorized

Projektový den 3.A s Martinem Černým

Projektovým dnem třída 3.A navázala na návštěvu Flascharova dolu. Dozvěděli se spoustu zajímavostí o životě v dole a o využití břidlice. Vyzkoušeli si psaní  na břidlicovou tabulku a vyrobili si sekyrku. Prostě opět super předprázdninový den.

Rubriky
Uncategorized

Nocování ve školní družině

V pátek 9. 6. 2023 se děti z prvního oddělení školní družiny sešly na nocování. Po „ ubytování“ je čekala tvořivá chvilka, kdy si vyrobily svého spáče, po večeři a pohádce přišla na řadu noční pohádková bojovka. Po ní už všichni zalehli do spacáků a spali až do rána. Děkujeme za dobroty, které pro nás maminky připravily.

Všechny fotografie najdete na stránkách tohoto webu – sekce ŠD.

                                                           M. Zátopková, ved. vychovatelka

Rubriky
Uncategorized

Výprava 3.A do Flascharova dolu

Super den, díky našemu průvodci (M.Černý) za zajímavé povídání.