Rubriky
Uncategorized

Školička s předškoláčky 3

V úterý 28.3., symbolicky na Den učitelů, jsme se už potřetí setkali ve školičce pro předškoláčky s dalšími šikovnými dětmi. Dětí tentokrát bylo o něco méně, protože všude kolem nás řádí chřipky a nachlazení, které se nevyhýbají ani malým dětem. O děti se staraly paní učitelky Mgr. L. Malá a Mgr. M. Sovová. Děti střídaly aktivity související s jemnou motorikou, uvolňovacími cviky, koordinací pohybu a prostorovou orientací, rozvojem řeči a vyjadřováním se. Pokud se dětem ve školičce líbilo nebo chcete poznat práci dalších paní učitelek a prozkoumat prostředí školy, přijďte za námi opět v úterý 4. 4. 2023. Děti, které na školičce byly, rodič už přihlašovat nemusí. Těšíme se na vás v 15,00 hodin.

Rubriky
Uncategorized

Hravé dopoledne s předškoláčky

Těšíme se na vás.

Rubriky
Uncategorized

Barevný týden jinak – zhodnocení


V týdnu od 20. do 24. března uspořádal školní parlament akci s názvem „Barevný týden jinak“. Na pondělí si žáci přichystali nejrůznější pokrývky hlavy – měli jsme možnost vidět nejen běžné kšiltovky a klobouky, ale i různé masky a paruky. V úterý jsme podpořili lidi s Downovým syndromem tím, že jsme si oblékli nesourodý pár ponožek – na každou nohu úplně jinou. Ponožkový den poukazoval na to, že lidé s Downovým syndromem jsou součástí naší společnosti a že všichni nejsme stejní, a to je právě úžasné. Ve středu byly na každém kroku vidět puntíky – objevovaly se na šatech, tričkách, čelenkách a mikinách. Ve čtvrtek nás čekal pyžamový den s plyšákem, celá škola se rozzářila různými plyšovými kamarády a nechyběly ani župany a teplé papuče. Páteční den se nesl v duchu elegance, žáci i učitelé si oblékli šaty, košile, motýlky, kravaty.
Barevným týdnem jsme se pokusili narušit každodenní stereotyp chodu naší školy. Potěšilo nás, že se zapojili nejen žáci 1. stupně, ale také spousta „druhostupňáků“ a členů učitelského sboru.
Celý týden si všichni moc a moc užili a zaslouží si uznání a pochvalu!

Školní parlament a Mgr. L. Valentovičová

Rubriky
Uncategorized

Elegantní den

Elegantním dnem skončila týdenní Barevná výzva. Někteří vzali tuto výzvu velmi vážně a skutečně přišli do školy v saku s kravatou a společenských šatech. Převládala tradiční bílá, černá a stříbrná. Moc to všem slušelo. Všem, kteří se celý týden do výzvy zapojili moc děkujeme.

Rubriky
Uncategorized

Hravé dopoledne s předškoláky

Těšíme se na vás.

Rubriky
Uncategorized

Pyžamový den s oblíbeným plyšákem

Dnes se v rámci týdenní Barevné výzvy uskutečnil Pyžamový den s oblíbeným plyšákem. Dětí v nočních košilkách a pyžamech bylo po škole opravdu hodně. Mít pohodlné noční oblečení ve vyučování je oblíbenou akcí téměř každoročně.

Rubriky
Uncategorized

Školička pro předškoláčky 2

V úterý 21.3. jsme se už podruhé setkali ve školičce pro předškoláčky s 21 šikovnými dětmi. Tentokrát se o děti staraly paní učitelky Mgr. D. Šindlerová, Mgr. I. Zástěrová a paní asistentka E. Poláková. Kromě jiných aktivit se děti seznámily s našimi školními živými zvířátky. Pokud chcete poznat práci dalších paní učitelek a prozkoumat prostředí školy, přijďte za námi opět v úterý 28.3. 2023. Děti, které na školičce byly, rodič už přihlašovat nemusí. Těšíme se na vás v 15,00 hodin.

Rubriky
Uncategorized

Puntíkový den

Dnes proběhl v rámci týdenní Barevné výzvy Puntíkový den. Každého, kdo dnes hrdě nosil puntíky chválíme.

Rubriky
Uncategorized

Ponožkový den – Světový den Downova syndromu

Dnes druhým dnem pokračuje týdenní akce Žákovského parlamentu – barevná výzva. Žáci přišli do školy s ponožkami různých barev a nejlépe na každé nožce jiná. Na dnešní den 21. března připadá totiž každý rok Světový den Downova syndromu. Toto datum není vybráno náhodně. Lidé s Downovým syndromem mají o jeden 21. chromozom více. Mají tři místo dvou. Genetická porucha se odborně nazývá trizomie 21. chromozomu. Rozdílné ponožky se staly symbolem Světového dne Downova syndromu, protože chromozom má tvar ponožky.

Zítra se bude naše škola hemžit samými puntíky. Těšíme se na Puntíkový den.

Rubriky
Uncategorized

Den s pokrývkou hlavy

Začal nám týdenní barevná výzva. V pondělí jsme přišli do školy dle prvního úkolu s pokrývkou hlavy. I. stupeň se zúčastnil celý i s paní učitelkami. Na II. stupni nebylo žáků mnoho. Doufáme, že to zítra vylepší barevnými ponožkami.