Rubriky
Uncategorized

Krajské kolo OVOV v Havířově

Po vítězství v okresním kole OVOV jsme ve středu 29. května jeli na krajské kolo Odznaku všestrannosti olympijských vítězů do Havířova s družstvem složeným ze 4 děvčat a 4 chlapců. Navíc jsme s sebou měli úspěšné jednotlivce, Matěje Chuděje a Prokopa Susíka, kteří postoupili z okresního kola ve své kategorii. Závodů družstev se zúčastnilo 16 škol Moravskoslezského kraje, dalších 16 škol vyslalo jednotlivce. Celkem se závodů zúčastnilo 234 závodníků. Naši závodníci podali výborné výkony, vesměs na hranici svých osobních rekordů. Za družstvo bodovali 3 nejlepší po všech disciplínách a výkony našich závodníků stačily nakonec na výborné 8. místo. Výsledky jednotlivých závodníků byly následující: Barbora Švánová 2751 b. (8. místo), Adéla Feglerová  2473 b. (22. místo), Adéla Hradílková 2613 b. (19. místo), Patricie Němcová 2126 b. (18. místo), Petr Bálint  3771 b. (9. místo), Daniel Král 3719 b. (12. místo), Daniel Karika 3355 b. (30. místo) a Jakub Horák 3503 b. (6. místo). V jednotlivcích skončil Matěj Chuděj se ziskem 3143 b. na skvělém 4. místě a Prokop Susík se ziskem 2954 b. na 8. místě. Doufám, že si to všichni užili, protože to vypadá, že z rozhodnutí vedení Českého olympijského výboru to byl poslední ročník této soutěže. Všem chci za bojovnost a výbornou reprezentaci školy poděkovat.

                                                                                  Mgr. Jan Jursík

Rubriky
Uncategorized

Třídní schůzky

Vážení rodiče ve čtvrtek 6.6.2024 proběhnou od 15,00 – 17,00 hodin poslední individuální konzultace s vyučujícími v tomto školním roce, ještě v dostatečném předstihu před pololetním hodnocením .

Pozor:

Schůzky tříd I. stupně 3.A, 5.A, 4.B  proběhnou v individuálním termínu dle informací od třídních učitelek.

Paní uč. Pobočková, Valentovičová a Štefková budou mít třídní schůzky v náhradním termínu.

L. Pobočková v úterý 4.6.2024 od 14:00 – 16:00

L.Valentovičová, S.Štefková ve středu 5.6. 2024 od 14:00 – 16:00

Vyučující II. stupně:

I. patro 2. stupeň

J. Jursík – ředitelna
R. Šandová – zástupce ředitele
L. Valentovičová  – učebna 7.B

V. Florík – učebna 7.A
D. Holiš – sborovna II. stupně
M. Vlček – učebna PC 77
S. Štefková –učebna PC 33

II. patro 2.stupeň
B. Zhasilová – učebna 8.A
I. Žárský – učebna 8.B
M. Piterková – učebna 6.A
I. Bláhová – učebna 9.A
L. Černá – kabinet Př

I. patro 1.stupeň
L. Pobočková – učebna 9.B

Rubriky
Uncategorized

Poznávací zájezd do Vídně

V pátek 24. května 20024 jsme se v časných ranních hodinách sešli před školou a vydali jsme se na zájezd do Vídně. Po poklidné cestě jsme se ocitli v nádherném prostředí barokního zámku Schönbunn, jenž je zařazený do světového kulturního dědictví UNESCO. Navštívili jsme i přilehlé zahrady. Dále jsme pokračovali do historického centra, v němž jsme si připomněli nejdůležitější historické postavy a události, které jsou s metropolí spjaté. Během prohlídky jsme viděli např. náměstí Marie Terezie, radnici, zámek Hofburg, hotel Sacher se svojí cukrárnou a Španělskou jízdárnu. Neopomněli jsme se pozdržet i na nejznámější obchodní třídě Graben. Výlet jsme zakončili zábavou v parku Prater, kde jsme vyzkoušeli mnoho atrakcí. Všichni jsme si výlet užili a těšíme se na další společné zájezdy.

Mgr. Ludmila Valentovičová

Rubriky
Uncategorized

Den rodiny ve školní družině

Jako každý rok jsme se ve čtvrtek 23. 5. 2024 sešli s rodiči a jejich dětmi ve školní tělocvičně, abychom oslavili nejen Den rodiny, ale i Den matek, Den dětí a Den otců. Tři družstva složená z dvojic ( rodič a dítě) mezi sebou soupeřila ve sportovních disciplínách.

Děkujeme všem za skvělé nasazení a výborné výkony, ale hlavně za účast. Odměnou nám byly neustále se usmívající tváře všech zúčastněných.

            Zátopková Miroslava, vedoucí vychovatelka

Rubriky
Uncategorized

Miniházená v NJ – 3. místo

V úterý 21/5/2024 jsme se v Nové Jičíně zúčastnili posledního turnaje v rámci Školní ligy miniházené. Jednalo se celkově už o čtvrtý turnaj, jejichž výsledky se sčítaly v průběhu celého roku a na konci se družstva seřadila dle celkového skóre.

Celkem náš tým, hrající pod názvem Nakoplí koně, nastřádal 11 bodů (1x první místo, 1x třetí místo, 2x páté místo) a tímto jsme se v rámci Jantarové ligy umístili na děleném třetím místě z 5 školních družstev.

Výkony se zlepšovaly v průběhu celého roku, co naopak zůstalo neměnné, bylo nadšení ze hry a vzájemná podpora mezi hráči, od začátku až do konce.

Tímto bych chtěl poděkovat všem, kteří naši školu na turnajích reprezentovali, jednalo se o žáky tříd 4A a 4B.

Tento sport jsme si oblíbili a budeme v něm pokračovat i v dalších letech!!

Bc. Tomáš Dokoupil

Rubriky
Uncategorized

Dolní Vítkovice Ostrava

V pondělí 20. května se sedmé třídy vydaly do areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Žáci se zúčastnili netradiční únikové hry, v níž luštili nejrůznější šifry a hlavolamy. Společně se snažili pomocí získaných indicií deaktivovat nastraženou bombu. Všichni si vedli skvěle, během dopoledne museli nejen přemýšlet, ale nachodili i několik kilometrů. Gratulujeme vítěznému týmu ve složení Patricie Němcová, David Nachmilner, Aneta Petra Vargová, Adam Krumpoch a Tobias Skála.

Rubriky
Uncategorized

Sběr papíru – vyhodnocení a poděkování

Od pondělí 13.5. od pátku 17.5. jsme sbírali starý papír, který vybíráme a odevzdáváme díky rodičům, dětem, vyučujícím a přátelům školy již od roku 2009. Během týdne jsem celkem nasbírali 4595,5 kg nepoužívaného, ale čistého a pečlivě svázaného papíru. Do sběru se zapojilo 90 jednotlivců. Nejlepšími sběrači byli Daniel Král (8.A), Matěj Kuchařík (9.B) a Šimon Deml (5.A) se svými rodiči. Ze třídy 2.A přineslo sběr více jak 50% žáků. Papír denně vybírali, vážili a skládali žáci 9.A a 9.B.

Děkujeme všem zúčastněným za donesený, svázaný, čistý papír a ochotu udělat něco navíc. Pomáháme životnímu prostředí a za získané prostředky zase vylepšíme prostředí dětem. 

Podrobnější výsledky sběru najdete v přílohách.

Ing. Šandová Renata

Rubriky
Uncategorized

Centra aktivit 1.B

Novým tématem v centrech aktivit je ,,Místo, kde žijeme – poznáváme Odry“. Vypravili jsme se na vycházku Odrami a zastavovali jsme se u významných míst a staveb. Známe také Oderské pověsti a víme, kdo byl a kde žil loupežník Šimák. Zjišťovali jsme, jak vypadal Oderský zámek a co se s ním stalo. Všechny získané praktické informace zpracováváme v našich centrech aktivit a všechno dohromady nám dává velký smysl. ,,Začít spolu“ nás baví.

Mgr. Leona Kopecká, 1.B

Rubriky
Uncategorized

Prevence je důležitá

Třídy 6.A , 2.A a 2.B navštívili hasiči, kteří s žáky probrali chování a postup v krizových situacích. Děti se učily dovednostem s problematikou volání na tísňovou linku, ošetření popálenin a použití hasičských přístrojů.

Martina Třísková

Rubriky
Uncategorized

Sběr starého papíru

V termínu 13.5 – 17.5.2024 jsme začali tradičně sbírat starý papír. Budeme rádi, pokud se k nám připojíte. Podrobnější informace o průběhu sběru najdete v přílohách. Děkujeme za vaši ochotu.