ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Výborný úspěch v oblastním kole soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR

Ve středu 13. prosince 2023 se na SPŠ Hranice konalo oblastní kolo soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA ČR, která už 12. rokem funguje na celostátní úrovni pod patronátem firmy Agrofert holding, Svazu chemického průmyslu, MŠMT a Univerzity Pardubice. Soutěž je určena všem žákům 9. tříd. Organizátorem oblastního kola soutěže je obor Aplikovaná chemie SPŠ Hranice. Generálním partnerem soutěže je společnost PRECHEZA a. s., díky které se soutěž může pochlubit hodnotnými cenami pro vítěze.

Letos se do soutěže se zapojilo celkem 24 škol stéměř 900 žáky. Na oblastním kole se pak sešlo 68 žáků24 základních škol v regionu, kteří absolvovali test teoretických znalostí.

Naši žáci se opět umístili na krásných místech. Druhé místo se ztrátou pouze šesti bodů ze 100 obsadil David Duchovný  (9.B), na šestém místě se umístila Gréta Masare (9.A) a pěkné 9. místo patřilo Michale Fidrové (9.B).

Všichni účastníci této soutěže byli odměněni hodnotnou cenou (hodinky, sluchátka, bezdrátová myš, knihy…) a diplomy, které si převzali z rukou zástupce hlavního sponzora akce PRECHEZA a. s.  Ing. Tomáše Navrátila, Ing. Jaroslava Běhalíka a ředitele SPŠ Hranice Ing. Ivana Doležela.

10 nejúspěšnějších řešitelů vědomostních testů postupuje do regionálního finále, které proběhne v pátek 9. února 2024 v laboratořích SPŠ Hranice, kde si mladí chemicivyzkouší své praktické dovednosti. Patří mezi ně i všichni tři naši žáci. Dva účastníci s největším součtem bodů z teoretické a praktické části oblastního kola nakonec postoupí do celostátního kola, které se bude konat v červnu 2024 na půdě Univerzity Pardubice, kde jsme se v předchozích dvou letech umístili na 2. a 4. místě.

Budeme našim žákům držet palce v jejich další cestě soutěží.

Ing. Renata Šandová

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt