ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Den Oder

V sobotu jsme se zúčastnili na Dnu Oder. Děti se předvedly v 6 vystoupeních:

4.A Tanec je život  – 18 žáků

A že tanec je život nám svým tanečním vystoupením s prvky aerobiku předvede třída 4. A, která Vám zatančí na píseň cest la vie zpěváka Khaleda.  S dětmi vystoupení připravila paní učitelka Míša Maleňáková

1.A Mravenčí ukolébavka – 20 žáků

Jako malí neposední mravenečci vystoupí s padákem třída 1.A na melodii písně Mravenčí ukolébavka pod vedením paní učitelky Sovové.

Držme ji pěsti, ať se jim vše podaří a ať jsou co nejdříve v postýlce u své maminky….

2.A Tanec samohlásek –  23 žáků

Se žáky 2. A se v duchu léta přeneseme do Španělska, kde nás přivítají naši

kamarádi a za pomoci tance nás naučili samohlásky. Vystoupení si druháčci připravili s paní učitelkou Dášou Šindlerovou a paní asistentkou Eliškou Polákovou.

8.A, B Popelka  – 12 žáků

Neznám člověka, který by neměl rád a neviděl českou pohádku o Popelce v hlavní roli s Libuškou Šafránkovou. Většinou ji vídáme na vánoce. My si ji teď připomeneme trochu jinak. Přeneseme se na ples, kde Popelka ztratila svůj střevíc. Romantický valčík na píseň Tři oříšky pro Popelku vám zatančí dívky a chlapci ze třídy 8.A a 8.B pod vedením paní učitelky Lenky Pobočkové.

3.A  Pravěký tanec  14 žáků

Představte si, že vás stroj času přenese do pravěku. Jaké byly pravěké děti? Co dělaly celý den? Třída 3.A se pokusí o malou rekonstrukci pravěké akademie pod vedením paní učitelky Lenky Malé.

1.B Co jsou to Mimoni?  – 18 žáků

Mimoni jsou žlutí panáčci, kteří existovali od počátku věků. Vyvinuli se ze žlutých jednobuněčných organismů a jejich poslání je sloužit největším padouchům. Mimoni mluví mimonštinou – banánovým jazykem. Právě se probouzejí z deprese a předvedou mimoňský tanec pod vedením paní učitelky Ivety Zástěrové.

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt