ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Plošné testování žáků

Vážení rodiče,

vláda ČR schválila mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví, které se týká plošného screeningového testování žáků. To proběhne po celé České republice, a to ve dnech 22. a 29. listopadu.

Ministerstvo zdravotnictví novým opatřením reaguje na zhoršující se epidemickou situaci ohledně onemocnění COVID-19. Testování proběhne metodou antigenních testů.

Testování proběhne ve třídách za dodržení hygienických opatření. K testování jsou použity samoodběrové neinvazivní testy dodané MŠMT. Testovat se nemusí žáci s potvrzením OTN, tj. s ukončeným očkováním, potvrzením o prodělané nemoci nebo s negativním výsledkem testu z odběrových míst.
Z mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 19. 11. 2021 k testování  žáků ve školách vyplývá, že bude plošné testování pokračovat i po 29. listopadu 2021. Další testování se tedy provede 6. prosince 2021 a pak následně každé pondělí. V této chvíli není určeno konkrétní datum konce testování. Pokud nebude prvním vyučovacím dnem v týdnu pondělí, provede se preventivní testování první vyučovací den v týdnu.
Podrobnější informace najdete na webu https://www.edu.cz/covid-19/testovani-ve-skolstvi/.

 

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt