ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

5.A v hlavním městě

Ve středu 5.6. navštívila třída 5.A naše hlavní město. Cesta nám velice rychle utekla a co bylo nejlepší, že nám přálo i počasí. Po příjezdu na hlavní nádraží jsme se společně přesunuli metrem na zastávku Staroměstská (velká část žáků jela metrem úplně poprvé) a odtud jsme se hned vydali na Karlův most, který byl téměř prázdný. Prošli jsme si ho a seznámili jsme se i s jeho historií. Následně jsme navštívili Staroměstské náměstí, kde je spousta pamětihodností. Hlavním lákadlem byl však Pražský orloj – počkali jsme si na celou hodinu, abychom ho viděli v celé jeho kráse.

Pro zpestření celého dne, jsme se odpoledne vydali do Mořského světa v Holešovicích. Najdete zde sladkovodní i mořské živočichy. Nejvíce nás zaujali mořští koníci, murény, rejnoci, žraloci a také medúzy. Velice se nám zde líbilo a na chvíli jsme se vymanili z rušného centra Prahy.

Po návštěvě Mořského světa jsme měli už všichni pořádný hlad, který jsme zahnali v obchodním centru Palladium. V Palladiu jsme prošli i několik obchodů a pomalu jsme se vydali na Václavské náměstí, kde jsme výlet završili společnou fotkou u sochy svatého Václava. Celý výlet byl velmi vydařený a doufám, že pro žáky byl i nezapomenutelnou vzpomínkou.

Bc. Michaela Maleňáková

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt