ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Velká cena ZOO Ostrava

Madagaskar, tak znělo téma letošní soutěže. Ihned žáky zaujalo, a proto jsme se už od podzimu pustili do přípravy. Objednali jsme z antikvariátu knihy, něco bylo i ve školní knihovně a internet máme.

Zjistili jsme, že na M. žije a roste spousta zvířat a rostlin, které jinde v divoké přírodě nežijí. Jde např. o chameleony, lemury, žáby, želvy, motýly, z rostlin pak známé baobaby, ravenaly, pryšce, orchideje atd. Poslední dobou však lidé svými aktivitami způsobují jejich úbytek a vymírání.

19.3. se 3 družstva žáků vydala do ZOO, aby změřila síly s ostatními asi 50 družstvy každé kategorie. A jak jsme se umístili? Družstvo děvčat ze 7.A ve složení T. Levová, A. Ambrožová, Z. Štěpánková a M. Maršálková obsadilo 14. místo z celkových 36 míst. Chlapci z 8.B, jmenovitě T. Lenert, J. Horák, V.Chovanec a M. Murín se umístili na 11. místě z 34 míst. Nejlépe si vedlo smíšené družstvo děvčat 9.A a 8.B ve složení G. Masare, M.Chovancová, K. Caithamelová a V. Praunspergerová. Obsadily 6. místo z 34 míst a na postup do druhého kola soutěže jim chyběly jen 2 body.

Máme radost z toho, že žáci naší školy mají zájem se učit i nad rámec povinných znalostí a také z toho, že si i letos ve velké konkurenci žáků ZŠ a víceletých gymnázií udrželi svůj standard. Za to jim děkujeme a přejeme hodně štěstí v dalších ročnících soutěže.

Mgr. L. Černá

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt