ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Aktivity praktických tříd – Jablkové čarování a návštěva Městské knihovny v Odrách

Projektové vyučování „ Jablkové čarování“

     V pátek 20. října 2023 nás opět čekalo projektové vyučování – recepty z jablek, tomu neodolá žádný mlsný jazýček.

     Každý z žáků přinesl do školy jablka, ořechy a další suroviny na přípravu různých pokrmů z jablek. Děti se učily péct kynutý kláč, jablka v županu, jablkový závin, připravovaly ovocný salát a výborný jablečný čaj. Celá škola voněla jablíčky, skořicí a vanilkou.

     A jaké je zhodnocení? V matematice jsme počítali a porovnávali, v českém jazyce přišly na řadu básničky, říkadla a pohádka, v hudební výchově se zpívalo a ve výtvarné výchově žáci vytvořili pěkné obrázky a omalovánky.

     Zase se nám vše zdařilo!

Návštěva městské knihovny v Odrách

     Návštěvu Městské knihovny v Odrách absolvovali v pátek 23. října 2023 všichni žáci našich praktických tříd v rámci inovativního vzdělávání. Čekaly je různé deskové hry vhodné pro naše nejmladší i nejstarší žáky. Paní knihovnice všem vysvětlila, jak je knihovna rozdělena, jaké knihy a hry v ní jsou, kolik jich tam je a jakým způsobem se dají vypůjčit. Žáci si vytvořili skupinky, ve kterých se pod vedením vyučujících seznámili s pravidly jednotlivých her a prakticky si vyzkoušeli jednotlivé hry. Pro velký úspěch paní knihovnice s učitelkami připravila pro děti ještě 14. listopadu výukový program „Z pohádky do pohádky“. Děti si nejprve poslechly pohádku v podání paní knihovnice a potom pod vedením svých učitelek vypracovávaly pracovní listy, které jim vytvořily. Přejeme knihovně spoustu nadšených čtenářů i z řad těch nejmenších.

Třídní učitelky praktických tříd

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt