ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Slavnostní předávání vysvědčení v první třídě

Ukončení školního roku v první třídě je vždy velkou slávou a výjimečným okamžikem. Je to příležitost, kdy se setkají žáci, paní učitelka, pan ředitel, pedagogičtí pracovníci školy, ale zejména hrdí rodiče, prarodiče a ostatní blízcí příbuzní statečných prvňáčků, kteří právě úspěšně absolvovali svůj první rok školní docházky.

Celý školní rok se nesl v duchu Kapitáni a moře a jinak tomu nebylo ani v poslední den. Než však žáci dostali své první vysvědčení, tak museli ještě splnit několik kapitánských úkolů. Samotné moře vyplavilo na břeh každému žákovi vzkaz v láhvi. Všechny pergameny byly úspěšně přečteny, šifry rozluštěny a podařilo se nám najít celoročně hledaného Nema.

Veselou písničkou na rtech a tanečkem jsme se přenesli k hodnotící části slavnostního dopoledne. Děti si od paní učitelky převzaly vysvědčení a z rukou paní asistentky obdržely ještě památeční medaili. Ani rodiče však nebyli ochuzeni. Žáci si pro ně připravili speciální vysvědčení, které jím i s malou dobrůtkou a vzkazem předali.

Společně jsme si užili slavnostní atmosféru předávání vysvědčení, ve které jsme dopluli na ostrov druháčků a my věříme, že ten den odcházeli ze třídy jen samí spokojení školáci.

Děkujeme všem hostům, kteří v tak hojné míře přijali naše pozvání a těšíme se na naši další společnou plavbu v příštím školním roce.

                     Za třídu 1. A Mgr. Dagmar Šindlerová

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt