ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Historický úspěch – 2. místo v celostátním kole

16. června 2022  se naše žačka Míša Šubrtová z 9.A zúčastnila celostátního kola 10. ročníku chemické soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR. Míša se na tuto soutěž připravovala celý školní rok. Postupně prošla všemi koly od školního až  po krajské a vždy získala 1. místo. V letošním ročníku soutěže bylo zapojeno 17 000 žáků z 620 škol celé republiky a ze všech těchto žáků se Míša nakonec umístila v celorepublikovém finále konaném na Univerzitě v Pardubicích na fantastickém 2. místě. Je druhým nejlepším mladým chemikem z celé republiky. Její úspěch jí nespadl do klína jen tak. Od září na sobě poctivě pracovala a na soutěž se pravidelně připravovala.  Jako učitelé bychom si přáli žáky cílevědomé, pracovité, pilné, zvídavé a zároveň skromné jako je Míša.

Míša výhrou kromě množství věcných darů (např. tablet), získala příslib, že po ukončení studia střední školy bude přijata ke studiu na Chemicko-technologické fakultě Univerzity Pardubice. Jako ocenění dosaženého výsledku získala od Univerzity Pardubice také studijní stipendium v hodnotě 36 000 Kč v prvním roce studia. Hlavně ale Míša získala vědomosti a víru ve své schopnosti, které jí nikdo nikdy nevezme. Současně s Míšou Šubrtovou byla oceněna i její učitelka chemie, která Míšu připravovala.  Ing. Renata Šandová od děkana pořádající fakulty prof. Ing. Petra Kalendy,CSc. obdržela Čestné uznání za přípravu žáků na chemickou soutěž a bronzovou pamětní medaili Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice za zvyšování zájmu žáků o studium chemie.  

Ještě jednou Míši moc gratulujeme za vynikající reprezentaci školy a věříme, že pro ostatní žáky to bude motivace k dalšímu vzdělávání.

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt