ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

RECITAČNÍ SOUTĚŽ

Recitační soutěž 

Ve čtvrtek 3. března se uskutečnilo školní kolo recitační soutěže. Jednalo se o první událost po dvou letech s velkým publikem, a proto není divu, že se nervozita dala krájet. Žáci soutěžili ve třech kategoriích. Do okrskového kola mohli postoupit jen žáci z I. a II. kategorie, kteří se umístili na prvních dvou místech. Třetí místo patřilo náhradníkům. 

V nulté kategorii soutěžilo celkem osm prvňáčků. Maruška Lišifková nás zavedla na Výstavu koček a spolu s Myslivcem Jakoubka Čady se umístila na krásném třetím místě. Yullinka Burlaka nás očarovala svým Zaklínadlem Baby Jagy a získala druhé místo. Vítězem kategorie se stal Lukášek Grabacz, který celému publiku zamotal jazyk svou básničkou Až ze Sněžky s ježky pěšky. I když si prvňáčci recitaci vyzkoušeli nanečisto, patří jim velká pochvala za odvahu. 

I. kategorie se zúčastnilo jedenáct žáků. Na třetím místě se umístil Tomáš Kuchařík z 2. B, se kterým jsme se podívali pod záhonky našich zahrad a poznali, jak pracuje Krtek. Krásnou básní Moje maličká nás ukolébala Laura Frousová z 3. A a získala tak druhé místo. Jak neposedné může být štěně jsme se dozvěděli v básni Máme štěně Matěje, kterou přednesl vítěz kategorie Michal Hůra z 2. A. 

V II. kategorii jsme si poslechli celkem čtrnáct básní. Na třetím místě se umístili žáci z 5. A Ester Janišová s básní Ztracená teta a Vojtěch Kubínek s básní Lenoch. Básní Krátkozraká krajta získal Aleš Krumpoch druhé místo, rovněž žák 5. A. Vítězkou kategorie se stala žákyně 5. B Patricie Němcová s básní Jak taškář napálil taškáře. 

Všem zúčastněným děkujeme a postupujícím přejeme mnoho štěstí v okrskovém kole!

Učitelky 1. stupně

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt