ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Zvířecí přírůstky v naší škole

V rámci projektu „Pojďme na inkluzi společně“ jsme mohli na naší škole realizovat malou přírodovědnou učebnu pro ekologicko-přírodovědný kroužek. Díky tomuto projektu se naší žáci mohou nejen seznámit s exotickými zvířaty, ale zároveň se naučit zodpovědnosti, která je při péči o ně nezbytná.

Realizace probíhala od začátku školního roku pečlivým výběrem všeho potřebného pro zdárné umístění našich zvířecích kamarádů do jejích příbytků. Napřed jsme instalovali a vybavili terária a posléze přišly na řadu domečky pro hlodavce. V polovině listopadu jsme konečně mohli naším žákům představit agamu vousatou, želvy stepní, zakrslého králíka, morče a jako bonus džungarské křečky.

Ne všechny děti mohou mít nějakého domácího mazlíčka, ať už z důvodu alergie někoho z rodiny nebo nepříznivé sociální situace. Rozhodli jsme se těmto dětem dát možnost vyzkoušet si, jaká je to starost a péče o někoho, a zároveň si zažít radost z této činnosti. 

Všechna naše zvířátka ještě nemají žádné slušivé jméno a tak školní parlament vyhlásil soutěž o jméno pro naše čtyřnohé mazlíčky. Už teď se těšíme na autory vítězných jmen. A zvířátkům přejeme, aby se jim u nás ve škole moc líbilo.

                                      Dagmar Šindlerová

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt