ZÁKLADNÍ ŠKOLA
ODRY POHOŘSKÁ

Projektový den ve Světě techniky

Ve čtvrtek 18.11.2021 vyrazil autobus s našimi druháky a třeťáky za poznáním do Světa techniky v Ostravě. Pro každou třídu byl přichystán vzdělávací program, který zábavnou formou doplňoval vědomosti a dovednosti žáků. 

Třída 2.A je většinou zastoupena chlapci, a tak není divu, že si zvolili program „Dopravní prostředky“. Pan lektor jim postupně odhalil, jak se dopravní prostředky vyvíjely, jak vypadala nejstarší jízdní kola nebo jak fungoval první automobil. Následovala interaktivní prohlídka v expozicích Malého světa techniky, kde měly děti možnost vyzkoušet si jaké to je řídit motorku, nákladní auto nebo sedět za volantem linkového autobusu.

Děti z 2.B ve výukovém programu „Geometrický svět“ hravou formou zjišťovaly, které geometrické útvary preferuje sama příroda a jaké útvary upřednostňují lidé. S velkým zaujetím pak pracovaly se stavebnicemi Geomag a Tangram. 

Program, který si odhlasovali třeťáci se jmenoval „Optické klamy v rukou umělce“. Skládal se ze dvou částí – teoretické i praktické zkoumání, objevování těchto jevů a návštěvy galerie s výstavou obrazů na toto téma. Takto měly možnost najít si vyhovující aktivitu opravdu všechny děti.

Součástí projektového dne byla i prohlídka expozic Velkého světa techniky. Děti neskrývaly nadšení a už při zpáteční cestě se ptaly, kdy Svět techniky opět navštívíme.

Akce byla financována z projektu Blíž k dětem a rodičům III.

třídní učitelky 2.A, 2.B a 3.A

Čtěte dále...

Základní škola Odry, Pohořská 8, příspěvková organizace

IČO: 60336269

ID datové schránky: euigift

Rychlý kontakt